Vraagprijs van je huis bepalen

Om je huis  succesvol te verkopen is het bepalen van de juiste vraagprijs erg belangrijk. Focus jezelf dus niet alleen op de presentatie van je woning op Funda en op de manier waarop je een bezichtiging aanpakt, maar zorg zeker ook voor een marktconforme vraagprijs. Maar hoe bepaal je nu de juiste vraagprijs voor je te verkopen huis?

Tips om de juiste vraagprijs van jouw huis te bepalen

 

Een goede manier om de vraagprijs voor je eigen huis te bepalen, is door te kijken naar vergelijkbare woningen in de buurt die te koop staan of net zijn verkocht. Hierbij kun je letten op de snelheid waarmee huizen in de buurt worden verkocht en krijg je een idee van hoe gewild een huis is bij jou in de buurt. Let ook op de aan- of afwezigheid van bepaalde objecten van een huis ten opzichte van de door jou te verkopen woning. Denk hierbij aan een garage, overkapping, of zwembad in de tuin.

 

 

 

Verkoop je een appartement en ben je lid van een Vereniging van Eigenaren? Dan kun je vaak gebruik maken van een onderhoudsplan en zijn verzekeringen en onderhouds- en schoonmaakkosten van het gebouw goed geregeld.Samengevat

Kijk naar te koop staande of recent verkochte, vergelijkbare woningen in de buurt
Vergelijk deze met jouw woning op grond van aan- of afwezigheid van
bepaalde objecten en kenmerken

Zelf je woning verkopen?
Dat doen we samen.