Koopovereenkomst

Met ondersteuning

Koopovereenkomst van je huis: waar moet je op letten en wie stelt deze op?

Wanneer jij en de koper tot een overeenstemming zijn gekomen over de verkoopprijs en andere voorwaarden, is het tijd om een koopovereenkomst op te stellen.  Dit is een belangrijke volgende stap bij het verkopen van een huis. Een koopovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst die wettelijk verplicht is voor een rechtsgeldige transactie. Het is daarom erg belangrijk om te begrijpen wat er in een koopakte moet staan en welke voorwaarden ontbindend kunnen zijn. 

Professionele ondersteuning bij het opstellen van een koopovereenkomst.

Mocht er een geschil ontstaan tussen de koper en jou als verkoper, zal de koopakte als referentie worden gebruikt. Het is dus cruciaal dat de inhoud van de koopakte correct wordt opgesteld. Als je ervoor kiest om met Makelaar1 te werken, hoef je je geen zorgen te maken over het opstellen van de koopovereenkomst. Onze experts weten precies wat er in de koopakte moet staan en waar je op moet letten. We bieden professionele ondersteuning bij het opstellen van de koopovereenkomst*  en zorgen ervoor dat alles voldoet aan de wettelijke vereisten. Zo voorkomen we dat er achteraf problemen ontstaan door onduidelijkheden bij de verkoop en kun jij je volledig concentreren op de verkoop van je huis.

*(Let op: in Amsterdam stelt de notaris de koopovereenkomst op. Notariskosten zijn normaliter voor de koper)koopovereenkomst

Zelf je woning verkopen?
Dat doen we samen.