Eindinspectie

Checklist voor de eindinspectie van jouw woning

De eindinspectie is een belangrijk moment bij het verkopen van je woning. Het doel is om te controleren of de woning conform afspraak is achtergelaten, inclusief het verwijderen van persoonlijke eigendommen en het achterlaten van de overeengekomen roerende zaken. Daarnaast worden tijdens de inspectie de meterstanden opgenomen en kan de werking van de cv en keukenapparatuur worden uitgelegd. Ook worden de originele garantiebewijzen en eventuele bouwtekeningen aan de koper overgedragen.

Eindinspectie van jouw woning: roerende zaken

Heb je bij de verkoop van je woning met de koper afgesproken dat er bepaalde roerende zaken worden overgedragen aan de koper? Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnen, kasten, keukenapparatuur, tuinmeubelen of  tuingereedschap. Vermeld deze zaken dan in een ‘Lijst van roerende zaken’, die onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst.

Eindinspectie van jouw woning: meterstanden

Tijdens de eindinspectie worden ook de meterstanden opgenomen, zodat jij je als verkoper  kunt afmelden bij de nutsbedrijven en de koper zich met dezelfde meterstanden kan aanmelden bij de leveranciers van zijn keuze. Makelaar1 zal je voorzien van een formulier waarin je deze gegevens kunt vastleggen. Het is raadzaam om dit formulier door beide partijen te laten ondertekenen, zodat alles duidelijk en correct wordt afgehandeld. 

Zelf je woning verkopen?
Dat doen we samen.